Започнаха консултациите с президента Румен Радев с всички парламентарно представени политически

...
Започнаха консултациите с президента Румен Радев с всички парламентарно представени политически
Коментари Харесай

Радев към ПП: Необходима е не просто сделка за ново правителство, а ефективно управление

Започнаха консултациите с президента Румен Радев   с всички парламентарно показани политически сили, с цел да се чуе по какъв начин виждат те излаз от създалата се рецесия, какви благоприятни условия виждат за  съдружни диалози , за търсене на болшинство в границите на този парламент, към какви цели и стратегии могат да търсят обединяване, с цел да реши на кого да връчи третия мандат.

" Провеждам съвещания с всички парламентарно показани политически сили в търсене на обединяване към виновни национални цели и цели и в очакване да се оползотвори последната вяра - третият мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент ". С тези думи президентът Румен Радев се обърна към представителите на " Продължаваме промяната ".
 Георги Димитров
" Явно след прокараните нови червени линии това не е лека задача, само че политиците и в Народното събрание, и в държавното управление са там по волята на българските жители. Инфлацията и цените, изключително на горивата, вършат живота все по-труден. Липсата на дълготраен контракт за доставка на газ вещае студена зима и колапс за бизнеса. Пътищата могат да останат освен без ремонт, само че и без зимна поддръжка. Можем да изброяваме още доста рецесии и тяхното въздействие върху всички българи, само че, с цел да се оправим с всичко това, ни би трябвало работещ парламент ", акцентира президентът. 

По думите му е нужна не просто договорка за ново държавно управление, а дейно ръководство със стратегически небосвод, което да предприеме и извърши нужните рефорнми.



От пресофиса на Президенството обявиха и графика , при който президентът ще организира консултациите с представители на парламентарните групи в 47-ото Народно заседание, преди да връчи третия изследователски мандат  за сформиране на ново държавно управление в границите на сегашния парламент:

♦ В  10:15 ч. ще се срещне представители на  ГЕРБ-СДС;

От 11:30 ч . ще бъдат консултациите с парламентарната група на  " Движение за права и свободи " ;

♦ Точно в 13:00 ч. Румен Радев ще беседва с представители на " Българска социалистическа партия за България " ;

За 14:15 ч. са планувани консултациите с групата на  „ ИТН " ;

В 15:30 ч. Радев ще посрещне представители от „ Демократична България “ ;

 В 16:45 ч. е планувана последната среща за съвещания с парламентарната група на „ Възраждане “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР